Τα αρχικά INCI αναφέρονται στη Διεθνή ονοματολογία συστατικών καλλυντικών προϊόντων. Από το 1998 τα συστατικά των καλλυντικών φέρουν κοινή δεσμευτική ονομασία για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Τα συστατικά των προϊόντων αναγράφονται βάσει τη ονομασίας INCI (δηλαδή στην αγγλική γλώσσα, με εξαίρεση τα φυτά που αναγράφονται με τη λατινική τους ονομασία). Τα προϊόντα αναγράφονται σε φθίνουσα σειρά βάσει της συγκέντρωσής τους στο προϊόν. Πρώτα αναφέρονται τα συστατικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα.